Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Oikea asenne kuntoutumiseen toi huipputuloksen

9.1.2021

Jaakko Kailajärvi on painonnoston moninkertainen arvokisamitalisti ja maailmanennätysmies. Eläkkeelle jäätyään hän on toiminut useiden yksilöurheilijoiden sekä urheilujoukkueiden voimavalmentajana. Painonnoston Jaakko aloitti jo 10-vuotiaana. Miljoonat nostetut kilot vaativat kuitenkin veronsa ja lopulta Jaakko tarvitsi polveensa tekonivelen.

Liikunnan ammattilaisena Jaakon lähtökohdat leikkaukselle olivat erinomaiset ja hän suoritti Coxasta annetut harjoitteet esimerkillisesti. Leikkausta edeltänyt hyvä fyysinen kunto ja asenne kuntoutumisharjoitteiden suorittamiseen tekivätkin kuntoutumisesta äärimmäisen sujuvaa.

Vaikka Jaakko taustansa puolesta ei ole verrattavissa keskivertopotilaaseemme, on hyvä huomata, että onnistuneen leikkaustuloksen varmistaakseen myös hän asennoitui Coxasta saamiinsa kuntotumisohjeisiin tunnollisesti ja tarvittavalla vakavuudella.

Lisää potilastarinoita

Kuvassa potilastarinan päähenkilö Markus.

Tekonivelleikkaus mahdollisti jälleen kivuttoman liikkumisen

Markus Ikonen, 37, on aktiivinen liikunnanharrastaja. Kuitenkin alaraajojen kivut alkoivat pikkuhiljaa vaivaamaan ja kipujen aiheuttajaksi paljastui nivelrikko molemmissa lonkissa. Markus kävi Tekonivelsairaala Coxassa tekonivelleikkauksessa ja nyt hän pystyy taas liikkumaan kivuttomasti. Artikkeli on jatkoa aiemmin ilmestyneeseen osaan (1/2022), jossa kerrottiin Markuksen hoitoon hakeutumisesta ja leikkausprosessista.
Kuvassa potilastarinan päähenkilö Markus.

Tekonivel­leikkauksella kohti kivutonta liikkumista

Markus Ikonen, 37, harrasti aktiivisesti erilaista liikuntaa kunnes alaraajojen kivut alkoivat vaivaamaan. Kipujen aiheuttajaksi paljastui nivelrikko molemmissa lonkissa. Ystävänsä suosittelemana Markus valitsi tekonivelsairaala Coxan hoitopaikakseen.
palomies Mika Aro

Polvikivut uhkasivat työuraa ja veivät ilon harrastamisesta