Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Potilaaksi Coxaan

Pääset Tekonivelsairaala Coxan hoitoon kaikkialta Suomesta joko laillistetun lääkärin lähetteellä, kotikunnan myöntämällä maksusitoumuksella / palvelusetelillä tai iltavastaanottomme kautta.

Vapaa hoitopaikan valinta

Nykyinen terveydenhuoltolaki mahdollistaa vapaan hoitopaikan valinnan mistä tahansa Suomen erikoissairaanhoidon julkisesta yksiköstä. Valinnanvapaus koskee kiireetöntä sairaalassa annettavaa erikoislääkärin palvelua ja hoitoa. Se koskee myös tekonivelleikkauksen jälkeistä seurantaa ja mahdollisia kiireettömiä uusintaleikkauksia.

Koska Coxa on julkisomisteinen osakeyhtiö ja kuuluu PSHP konserniin, voit hakeutua potilaaksemme laillistetun lääkärin lähetteellä, jossa on maininta vapaasta hoitopaikan valinnasta. Lähete osoitetaan PSHP/Coxa. Paperilähetteiden postitusosoite: Tekonivelsairaala Coxa, Niveltie 4, 33520 Tampere.

Vapaan hoitopaikan valinnan perusteella hoitosi maksaa saman kuin oman kotikunnan lähisairaalassa. Kela korvaa matkakustannuksia  kotiosoitteestasi kotikuntaasi lähimpänä olevaan yliopistosairaalaan verrattavan matkan edestä.

Lue lisää erikoissairaanhoidon valinnanvapaudesta: www.valinnanvapaus.fi

Lisätietoja potilaaksemme hakeutumisesta saat numerosta 03 311 715.

Asiakkaaksi Coxaan kotikunnan lähetteellä tai maksusitoumuksella

Jos asuinpaikkasi sijaitsee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueella (Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit), pääset Coxan asiakkaaksi terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetteellä.

Jos kotipaikkakuntasi sijaitsee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueen ulkopuolella, tarvitset Coxassa annettavaa hoitoa varten oman sairaanhoitopiirin tai kunnan antaman maksusitoumuksen tai esimerkiksi palvelusetelin. Palvelusetelin saaneena voit itse valita hoitopaikkasi sellaisista palveluntuottajista, jotka kotikunta on hyväksynyt omaan palveluntuottajarekisteriinsä.

Leikkauksen kustannukset

Asiakasmaksumme perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista, sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin päätöksiin asiakasmaksuista.

Poliklinikkakäynti Coxassa maksaa 41,20 € (koskee myös puhelinvastaanottoja) ja leikkaushoitojakso 47,90 € hoitopäivältä. Itse leikkauksesta sinulle ei aiheudu lisäkustannuksia. Coxan huippuammattilaiset huolehtivat hoidostasi.

Lisätietoja asiakasmaksujen määräytymisestä, asiakasmaksukatosta ja asiakasmaksulaskutuksesta: www.tays.fi

Coxa Tampereen iltavastaanotto, Coxa Helsinki ja etäpoliklinikat antavat yksilöllisen arvion leikkaustarpeesta

Vastaanotolla kokeneet ortopedimme antavat tekonivelleikkaustarpeesta yksilöllisen arvion. Mikäli tekonivelleikkaus on sinulle aiheellinen, voit saada vastaanotolta lähetteen leikkaukseen perustuen potilaan vapaaseen valintaoikeuteen.

Ajanvaraus ja lisätietoa 03 311 715.

  • Coxan iltavastaanotto Tampereella toimii tiistai- ja torstai-iltaisin.
  • Coxan Helsingin polikliininen toimipiste sijaitsee Kampissa Lääkärikeskus Aavan tiloissa (Annankatu 32A).
  • Coxan ortopedit ottavat vastaan myös etäpoliklinikoillamme Turussa, Lahdessa, Porissa ja Kangasalla. Soita ja varaa aikasi!