Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Tekonivelleikkaus antoi Jutta Larmille uuden alun ja kivuttoman elämän

12.10.2023

 

Jutta Larm, 50, on hyvinvointivalmentaja, joka auttaa työssään ihmisiä voimaan paremmin. Vapaa-ajallaan hän harrastaa aktiivisesti liikuntaa ja huolehtii sekä fyysisestä että henkisestä jaksamisestaan. Vuosien mittaan Jutta huomasi lonkkien liikeratojen pienentyneen ja ajoittaista särkyä nivelissä.  Jutta hakeutui Coxan ortopedin vastaanotolle, jossa röntgenkuvat paljastivat oireiden syyksi nivelrikon molemmissa lonkissa. 

Joulukuussa 2022 Jutalle tehtiin Coxassa molempien lonkkien tekonivelleikkaus. Ennen leikkausta Jutta vahvisti lihaksiaan, jotta toipuminen sujuisi mahdollisimman hyvin. Myös toipumisvaiheen liikeharjoitteet hän suoritti annettujen ohjeiden mukaan.  Aktiivisen valmistautumisen ja kuntoutuksen myötä Jutta on toipunut leikkauksesta erinomaisesti. 

Kaikki kivut ovat jääneet pois ja liikkuvuus on ihan valtavan paljon parempaa kun aikaisemmin. Nyt kun lähden kävelemään tai kuntosalille, niin on ihana tunne, kun jatkuva jomotus ja kipu on poissa. Täytyy sanoa, että olen nyt elämäni iskussa,” Jutta kuvailee. 

Muille nivelrikoista kärsiville Jutta antaa neuvoksi hakeutua hoitoon riittävän ajoissa.  

Terveiseni niille ketkä miettivät tällä hetkellä tekonivelleikkausta on, että menkää riittävän ajoissa. Miksi kärvistellä kipujen kanssa. Tämä on antanut minulle mahdollisuuden uudelle alulle ja kivuttomalle, ihanalle elämälle. 

Lisää potilastarinoita

Kuvassa Jutta Larm

Tekonivelleikkaus antoi Jutta Larmille uuden alun ja kivuttoman elämän

Jutta Larmille tehtiin molempien lonkkien tekonivelleikkaus Coxassa. Jutta toipui leikkauksesta erinomaisesti ja hän on saanut leikkauksella uuden alun sekä kivuttoman elämän.
Pekka Mussalo vaimonsa kanssa Kilimanjaron huipulla.

Takaisin huipulle - tekonivelleikkaus palautti liikunnallisen elämän

Potilaamme Petteri Mussalo kirjoitti meille palautteen kokemuksistaan Coxassa. Saimme luvan julkaista hänen inspiroivan tarinansa - tekonivelleikkauksen jälkeen on mahdollista kiivetä jopa vuorenhuipulle!
Kuvassa potilastarinan päähenkilö Markus.

Tekonivelleikkaus mahdollisti jälleen kivuttoman liikkumisen

Aktiivinen liikunnanharrastaja Markus, 37, kävi Coxassa tekonivelleikkauksessa ja nyt hän pystyy taas liikkumaan kivuttomasti.