Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Viihtyisä vuodeosasto

Coxassa on kolme viihtyisää osastoa, jotka on suunniteltu edistämään potilaiden varhaista jalkeillenousua ja liikkumista. Coxan uusin osasto on Coxan moniammatillisen työryhmän suunnittelema ja siellä niin hoitajien kuin potilaiden viihtymiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Viihtyisyyttä on luotu myös muun muassa vuorokausiryhmin mukaan säätyvillä valoilla, huonekohtaisesti säädettävällä ilmastoinnilla, luontoaiheisilla kuvilla ja luonnollisilla materiaaleilla. Hoitajien työtä taas on helpotettu monilla teknisillä ja logistisilla ratkaisuilla, kuten etävalvottavilla laiteilla ja toimintojen optimaalisella sijoittelulla.

10 potilashuoneen ja 17 vuodepaikan osasto on viihtyisyytensä lisäksi myös ”Suomen antibakteerisin” osasto. Sen lähes kaikki kosketuspinnat on pinnoitettu tai käsitelty antimikrobisiksi, joilta bakteerit ja virukset tuhoutuvat itsestään.

Varustelussa on hyödynnetty myös kosketusvapaita tuotteita, esimerkiksi WC:n huuhtelu, käsien pesu ja kuivaaminen sekä ovien avaaminen onnistuu ilman kosketusta. Näin lisätään liikkumisen turvallisuutta ja estetään kosketuksen kautta leviäviä tartuntoja.

Coxan kehittämispäällikkö Marjo Uusitalo esittelee videolla uusinta osastoa.

Vierailijat osastolla

Coxassa noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia vierailukäytäntöihin liittyen.

Huomioi nämä, jos olet tulossa vierailemaan:

  • Vierailijat voivat aina käyttää maskia sairaalassa. Erityisesti toivomme maskin käyttöä silloin, kun vieraillaan hoidollisissa tiloissa, eli poliklinikalla ja vuodeosastolla.
  • Sairaalassa voi vierailla vain terveenä. Vierailijalla ei saa olla lieviäkään hengitysinfektio-oireita, kuten nuhaa.
  • Käytä käsihuuhdetta tullessasi sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen sekä sieltä poistuessasi.
  • Ilmoittaudu vierailemaan tullessasi ensin aina henkilökunnalle.

Potilas saa matkapuhelimensa käyttöön heti osastolle tultaessa. Läheiset voivat tiedustella vointia soittamalla suoraan potilaan matkapuhelimeen.

Kuvassa potilas selaa papereita.