Skip to content
Coxa LogoAsiakaspalvelu 03 311 715

Viihtyisä vuodeosasto

Coxassa on kolme viihtyisää osastoa, jotka on suunniteltu edistämään potilaiden varhaista jalkeillenousua ja liikkumista. Coxan uusin osasto on Coxan moniammatillisen työryhmän suunnittelema ja siellä niin hoitajien kuin potilaiden viihtymiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Viihtyisyyttä on luotu myös muun muassa vuorokausiryhmin mukaan säätyvillä valoilla, huonekohtaisesti säädettävällä ilmastoinnilla, luontoaiheisilla kuvilla ja luonnollisilla materiaaleilla. Hoitajien työtä taas on helpotettu monilla teknisillä ja logistisilla ratkaisuilla, kuten etävalvottavilla laiteilla ja toimintojen optimaalisella sijoittelulla.

10 potilashuoneen ja 17 vuodepaikan osasto on viihtyisyytensä lisäksi myös ”Suomen antibakteerisin” osasto. Sen lähes kaikki kosketuspinnat on pinnoitettu tai käsitelty antimikrobisiksi, joilta bakteerit ja virukset tuhoutuvat itsestään.

Varustelussa on hyödynnetty myös kosketusvapaita tuotteita, esimerkiksi WC:n huuhtelu, käsien pesu ja kuivaaminen sekä ovien avaaminen onnistuu ilman kosketusta. Näin lisätään liikkumisen turvallisuutta ja estetään kosketuksen kautta leviäviä tartuntoja.

Coxan kehittämispäällikkö esittelee videolla uusinta osastoa.

Vierailijat osastolla

Koronatilanteen vuoksi olemme turvallisuussyistä tiukentaneet vierailukäytäntöjämme vuodeosastolla. Normaalia pidemmällä hoitojaksolla olevalla potilaalla voi käydä tilanteen salliessa vieraita kerran päivässä, ja vierailu voi kestää korkeintaan 30 minuuttia. Vieraita voi tulla korkeintaan kaksi yhdellä kertaa ja heidän tulee pitää maskia koko vierailunsa ajan. Näistä vierailuista sovitaan etukäteen hoitavan lääkärin kanssa.

Huomioithan, että sinua noutavalla läheisellä ei saa olla hengitystieinfektioon viittaavia oireita. Hakijalla tulee olla suu-nenäsuojus päällä koko vierailun ajan. Tarvittaessa suu-nenäsuojuksen saa henkilökunnalta.