Tekonivelleikkaukset

Tekonivelleikkauksessa poistetaan vaurioitunut nivelpinta ja korvataan se keinomateriaalilla. Joissain tapauksissa on mahdollista hoitaa vain osa nivelpinnasta ja tehdä niin sanottu osatekonivel.

Valtaosa Coxan tekonivelleikkauksista tehdään polvi- ja lonkkaniveliin, mutta teemme myös olkapää-, kyynärpää-, ranne– ja nilkkaleikkauksia. Lisäksi Coxassa tehdään jatkuvasti vaativia tekonivelen uusintaleikkauksia, jotka edellyttävät korkeaa osaamistasoa.

Leikkauksessa asennettavia tekonivelmalleja on olemassa lukuisia ja niitä tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti. Tekonivelsairaala Coxassa on käytössä vain laadukkaiksi todettuja tekonivelmalleja. Potilaskohtaisen tekonivelen valinta perustuu tutkimukseen ja tarkkaan, tietokoneavusteiseen suunnitteluun.

Tekonivelpotilaille ohjelmoidaan leikkauksen jälkeen säännöllinen seurantaohjelma, jossa uuden nivelen toimivuutta ja kestävyyttä valvotaan kliinisin tutkimuksin ja röntgenkuvin.

Tekonivelleikkauksen tarvetta arvioivat ja jälkitarkastukset suorittavat Tampereen lisäksi poliklinikkamme, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Kangasalla, Lahdessa, Porissa ja Ylöjärvellä.


Tekonivelsairaala Coxa Suomessa

Toimipisteemme Suomessa (kaikki tekonivelleikkaukset tehdään Tampereella):

Helsinki, Coxan poliklinikka
Lääkärikeskus Aava Kampin tiloissa, Annankatu 32

Kangasala, Coxan poliklinikka
Kangasalan terveyskeskus, Herttuantie 24, Kangasala

Lahti, Coxan poliklinikka
FYSIOS:n tiloissa, Sibeliuksenkatu 6 A, katutaso

Pori, Coxan poliklinikka
FYSIOS:n tiloissa, Itäpuisto 11 b, 3. krs

Tampere, Tekonivelsairaala Coxa
Niveltie 4 (ent. Biokatu 6b)

Turku, Coxan poliklinikka
FYSIOS:n tiloissa, Yliopistonkatu 19 A

Ylöjärvi, Coxan poliklinikka
Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi

Ajanvaraus ja asiakaspalvelu 03 3117 8023 (takaisinsoittopalvelu)