Leikkauksen jälkeen vuodeosastolla

Onnistunut leikkaustulos vaatii aina myös tehokasta kuntoutusta. Tämä edellyttää sinulta aktiivista ja omatoimista otetta. Coxassa saat kuntoutukseen monipuolista tukea ja ohjeistusta, jotta toipumisesi kotona olisi mahdollisimman mutkatonta.

Leikkauksen jälkeen on sinun vuorosi olla aktiivinen

Vuodeosastolla otat vähitellen itse vastuun omasta kuntoutumisestasi. Tavoitteena on, että mahdollisimman pian voit ruokailla istuen ja kävellä huoneessa. Kaikki toimet ovat kuntoutusta: pukeutuminen, vuoteesta nouseminen, liikeharjoittelu, kävely ja peseytymiset. Fysioterapeutti varmistaa, että harjoittelet oikein ja opit kävelemään apuvälineiden turvin. Sairaanhoitaja ohjaa sinua huolehtimaan lääkityksestäsi ja seuraamaan haavasi paranemista.

Kotiudut sairaalasta kun

  • pystyt liikkumaan apuvälineiden turvin kotona sisätiloissa
  • haavan paraneminen on alkanut
  • kipu on hallinnassa lääkkein

Vierailut vuodenosastolla ja kotiutuminen

  • Koronatilanteen vuoksi olemme turvallisuussyistä tiukentaneet vierailukäytäntöjämme vuodeosastolla. Normaalia pidemmällä hoitojaksolla olevalla potilaalla voi käydä tilanteen salliessa vieraita kerran päivässä, ja vierailu voi kestää korkeintaan 30 minuuttia. Vieraita voi tulla korkeintaan kaksi yhdellä kertaa ja heidän tulee pitää maskia koko vierailunsa ajan. Näistä vierailuista sovitaan etukäteen hoitavan lääkärin kanssa.
  • Voit kotiutua voinnin mukaan joko henkilöautolla läheisten noutamana tai paaritaksilla puoli-istuvassa asennossa.  Kotiutuminen voi ajoittua myös ilta-aikaan. Huomioithan, että sinua noutavalla läheisellä ei saa olla hengitystieinfektioon viittaavia oireita. Hakijalla tulee olla suu-nenäsuojus päällä koko vierailun ajan. Tarvittaessa suu-nenäsuojuksen saa henkilökunnalta.