Tekonivel­sairaala Coxalle näytöllä tuloksiin 2024 -palkinto

15.02.2024 — Ajankohtaista

Tekonivelsairaala Coxa on sijoittunut ensimmäiselle sijalle Hoitotyön tutkimussäätiön järjestämässä Näytöllä tuloksiin 2024 -kilpailussa. Näytöllä tuloksiin kilpailun tavoitteena on innostaa työyhteisöjä kehittämään yhtenäisiä näyttöön perustuvia käytäntöjä potilaan hoidon tulosten ja terveyden edistämiseksi sekä sote-palveluiden parantamiseksi. Coxa osallistui kilpailuun käytännöllä ”Päiväkirurgisen tekonivelleikkaustoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen Tekonivelsairaala Coxassa.”

Näytöllä tuloksiin kilpailun arviointiraati koostui näyttöön perustuvan toiminnan kansallisista asiantuntijoista. Arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota näyttöön perustuvan tiedon hyödyntämiseen kehittämisen eri vaiheissa sekä prosessin kuvaukseen. Palkittavan käytännön tuli olla innovatiivinen ja merkityksellinen potilaan hoidon, hoitoprosessin tai terveydenhuollon ammattilaisten työn kannalta.

Coxan kliinisen hoitotyön tutkimuksen asiantuntijan Sari Himasen mukaan palkinto on osoitus hienosti suunnitellusta ja toteutetusta projektista, josta ovat hyötyneet sekä potilaat että sairaala. Palkinnot jaettiin 15.2.2024 Terveysalan kansallisessa näyttöön perustuvan toiminnan symposiumissa.

KILPAILUTYÖN TIIVISTELMÄ (linkki)

Päiväkirurgisen leikkaustoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen tekonivelsairaala Coxassa on julkaistu myös Hoitotyön tutkimussäätiön sivuilla, Hyvien käytäntöjen pankissa.


Hyvien käytäntöjen pankkiin kootaan sosiaali- ja terveydenhuollossa kehitettyjä näyttöön perustuvia hyviä käytäntöjä. Hyvien käytäntöjen pankin julkaisuista päättää Hotus.

Hyvien käytäntöjen pankki : Hotus – Hoitotyön tutkimussäätio