Uusi tietoportaali CoxaPro kokoaa tekonivelkirurgista tietoa yhteen paikkaan: ”Haluamme tarjota luotettavan tiedonlähteen ammattilaisille”

02.10.2018 — Ajankohtaista

Tekonivelsairaala Coxa on avannut tekonivelkirurgisen hoidon ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille suunnatun tietoportaalin, CoxaPron, joka tuo alan tietoa keskitetysti yhteen paikkaan. Portaalin perustamisen taustalla on halu jakaa Coxan erityisosaamisesta kumpuavaa tietotaitoa, helpottaa tietotulvan hallintaa ja tarjota tekonivelkirurgian ammattilaisille luotettava tiedonlähde heidän työnsä tueksi.

CoxaProhon on kerätty olennaista tietoa tekonivelleikkauksista, niiden tuloksista, Tekonivelsairaala Coxan omista tutkimuksista sekä tekonivelkirurgiaan liittyviä uutisia. Sivustolle myös päivitetään uusia tutkimuksia ajantasaisesti. Kansainvälistäkin yleisöä tavoittelevalla verkkosivustolla on suomenkielisen lisäksi englanninkielinen versio.

Johtavan tekonivelosaajan tutkimustieto vapaasti hyödynnettävissä

Coxa on Suomen ainoa ja yksi Euroopan johtavista puhtaasti tekonivelkirurgiaan erikoistuneista sairaaloista. Vuonna 2017 Coxassa tehtiin yli 4000 tekonivelleikkausta. Suuri leikkausten ja potilaiden määrä mahdollistaa kattavan tutkimustoiminnan. Tutkimuksen merkittäväksi osaksi toimintaansa alusta lähtien nostanut Coxa on kuudentoista toimintavuotensa aikana ehtinyt kerryttää runsaasti omaa tutkimustietoa alalta.

– Olemme saavuttaneet tekonivelkirurgian johtavan tutkimuskeskuksen aseman Suomessa – tuotamme eniten alan julkaisuja suomalaisista yliopistosairaaloista. Euroopan mittakaavassakin olemme ehdottomasti kärkijoukoissa. Alan edelläkävijänä haluamme tarjota koko terveydenhuollon yhteisölle mahdollisuuden hyötyä osaamisestamme ja tietotaidostamme, kertoo Coxan tutkimusjohtaja Antti Eskelinen.

Luotettava lähde tekoniveltiedolle

Internetissä yksittäisten lähteiden ongelmaksi voi usein muodostua luotettavuus. Nykyisen tietotulvan aikakautena yksittäisen ihmisen voi myös olla hankala löytää oleellinen tieto epäolennaisen joukosta. Tutkimustyötä tekemättömien ortopedienkin voi olla vaikea seurata alan kirjallisuutta, koska julkaisuja tulee jatkuvasti niin paljon. CoxaPron tarkoitus on luoda validi tiedonlähde kaikille käyttäjilleen.

– Haluamme tarjota tekonivelkirurgisen hoidon ammattilaisille niin Suomessa kuin ulkomaillakin paikan, jossa on koottuna luotettavaa tietoa helposti löydettävällä tavalla ilman, että tarvitsee käyttää tiedon keräämiseen varattua aikaa itse tiedon löytämiseen, kertoo Coxan markkinointipäällikkö Roope Tähkä.

Clinical library –kirjaston lisäksi tietoportaalissa on tulevaisuudessa tarkoitus jakaa alan uutisia sekä julkaista alaan liittyviä blogi-kirjoituksia.

– CoxaProssa haluamme tuoda olennaisen lukijalle esille. Tarkoitus on, että jo pelkästään CoxaProta seuraamalla on mahdollista pysyä ajan tasalla tekonivelkirurgian ajankohtaisissa asioissa, Tähkä summaa.

CoxaPro julkaistiin 2.10.2018. CoxaProhon pääset täältä: www.coxapro.com

Lisätietoja:
Antti Eskelinen
Osastonylilääkäri, tutkimusjohtaja, Tekonivelsairaala Coxa
antti.eskelinen@coxa.fi

Roope Tähkä
Markkinointipäällikkö, Tekonivelsairaala Coxa
+358 40 753 8549
roope.tahka@coxa.fi