Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Coxalle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

11.09.2017 — Ajankohtaista

Tamperelaiselle Tekonivelsairaala Coxa Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Coxa on Suomen ainoa tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, jonka pääomistajat ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen kaupunki. Lisäksi Coxaa omistaa useampi muu sairaanhoitopiiri sekä kaupunki. Coxan toimintaan kuuluu myös koulutus- ja opetustoimintaa. Sen kirurginen erityisosaaminen on kansainvälisestikin tarkasteltuna erittäin hyvällä tasolla.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia ja ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Coxan merkitys yhteiskunnalle on kiistaton. Sata prosenttisesti julkisomisteisena yhtiönä Coxa on onnistunut kehittymään jatkuvasti tehokkaammaksi niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti mitattuna. Coxan toiminnasta yhteiskunnalle koituvat hyödyt näkyvät niin potilaistamme kuin taloudellisesta tuloksestamme. Näistä osoituksena toimii 98 %:n suositteluaste, kunta-asiakkaille vuoden alussa tehdyt hinnanalennukset sekä yhteiskunnalle tuloksesta vuosittain maksetut osingot, kertoo Coxan markkinointipäällikkö Roope Tähkä.

– Coxassa potilas saa hyvää hoitoa niin, että hän pystyy palaamaan mahdollisimman pian toimintakykyiseen arkeen. Tästä hyötyy sekä potilas että yhteiskunta. Yhteiskunnallinen yrittäminen on vastuullista yritystoimintaa ja nämä yritykset kehittävät jatkuvasti toimintaansa ja luovat uusia palvelumalleja huomioiden asiakkaiden tarpeet. On ilo saada Coxa mukaan Yhteiskunnallisten merkkiyritysten kasvavaan joukkoon toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki

 

 

 

Lisätietoja:

Roope Tähkä, markkinointipäällikkö, Coxa Oy, p. 040 753 8549, roope.tahka@coxa.fi
Niina Ollikka, brand manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@suomalainentyo.fi

Tekonivelsairaala Coxa on Suomen ainoa tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala. Vuonna 2016 Coxassa leikattiin 3721 potilasta ja Coxassa toimi yhteensä 205 alan huippuosaajaa. Tekonivelsairaala Coxan tärkeimpänä tavoitteena on tarjota potilaille parasta mahdollista hoitoa ja palauttaa heidät yhä nopeammin takaisin toimintakykyiseen arkeen. Coxan potilasturvallisuus on kansainvälisesti tarkasteltuna alansa huippuluokkaa. Tekonivelten uusintaleikkauksissa, joihin vaaditaan kirurgeilta erityisosaamista ja riittävää kokemusta, Coxa on valtakunnallisesti johtava sairaala. Coxan erikoisosaamisaluetta on myös tuumori- ja infektiopotilaiden hoito. www.coxa.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.suomalainentyo.fi