Sairaanhoitopiiri allekirjoittaa yhteistyösopimuksen Pietarin kaupungin kanssa

24.10.2016 — Ajankohtaista

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on käynnistänyt erikoissairaanhoidon yhteistyön Pietarin kaupungin Terveydenhuoltokomitean kanssa. Keskiviikkona sairaanhoitopiiri ja kaupunki allekirjoittavat Pietarissa yhteistyön sisältöä linjaavan sopimuksen.

Elämän tähden

Sopimukseen kuuluu muun muassa terveydenhuollon asiantuntijoiden, opettajien ja opiskelijoiden vaihtoa, bio- ja terveysalan yhteistyötä sekä innovaatio- ja kehittämistoimintaa. Muun muassa Taysin kansainvälisestikin laadukkaat koulutusmuodot, kuten kirurgian koulutuskeskus ja Taito-keskus, ovat herättäneet kiinnostusta myös pietarilaisten terveysalan ammattilaisten keskuudessa.

Yhteistyötä Venäjän suuntaan tehdään ennen muuta osaamisen viemiseksi ja uudenlaisen asiantuntemuksen saamiseksi Suomeen.

– Taysin kansainvälistyminen on keskeinen osa Pirkanmaan erikoissairaanhoidon strategiaa. Olemme jo käynnistäneet yhteistyön Tukholman Karoliinisen sairaalan kanssa. Sairaanhoitopiirin tytäryhtiöihin Coxaan ja Sydänsairaalaan on pitkään hakeutunut potilaita Pietarin alueelta ja kiinnostusta on yhä enemmän myös varsinaisen yliopistosairaalan osaamista ja palveluja kohtaan, kertoo sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Nyt solmittava sopimus mahdollistaa potilaiden lähettämisen hoitoon Taysiin.

Tulevien kuukausien aikana Pietarista on tulossa sekä lääkäreiden että hoitotyön ryhmät tutustumaan Taysin toimintaan. Pietarilaiset ovat kiinnostuneita tutustumaan esimerkiksi leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen, silmäsairauksien hoitoon, raskauden ja synnytyksen hoitoon sekä Coxan ja Sydänsairaalan potilaiden hoitoon.

Pietarin puolelta yhteistyötä tukee vuoteen 2030 saakka ulottuva kehitysstrategia. Yli 5 miljoonan asukkaan kaupunki aikoo panostaa voimakkaasti terveydenhuollon kehittämiseen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille

Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen
Puh. 050 68048

Johtajaylilääkäri Kari-Matti Hiltunen
Puh. 050 5548532

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

__

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä yli miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa Tampereella ja Pitkäniemessä Nokialla sekä Valkeakosken ja Vammalan sairaaloissa. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy, Fimlab Laboratoriot Oy ja FinnMedi Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.