OmaCoxa

OmaCoxassa on harjoitteita sekä lonkka- että polvitekonivelleikatuille potilaille sekä leikkaukseen valmistautuville. Harjoitukset koostuvat alaraajanivelten liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoitteista.

Coxassa fysioterapeutti ohjeistaa sinulle kuntoutumiseesi soveltuvimmat alkuvaiheen harjoitteet.

 

Kyynärsauvoilla kävely

Tasatahtinen Vuorotahtinen Portaat ylös Portaat alas


Liikunta ennen leikkaustaLiikunta ennen leikkausta

OmaCoxasta löydätte tekonivelleikkauksen valmistautumiseen liittyviä liikuntaharjoitteita. Leikkaus on iso toimenpide, joka on rasite elimistölle. Leikkaukseen tultaessa terveydentilanne tulisi olla mahdollisimman hyvä. Hyvä yleiskunto ja lihasvoima nopeuttavat leikkauksesta toipumista.


Liikunta leikkauksen jälkeenLiikunta leikkauksen jälkeen

OmaCoxasta löytyvien harjoitusohjelmien tarkoituksena on tukea kuntoutumistanne tekonivelleikkauksen jälkeen. Aktiivinen omatoiminen liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelu on tärkeää hyvän kuntoutumistuloksen saavuttamiseksi. Harjoitustaso 1 soveltuu heti leikkauksen jälkeen tehtäväksi, Harjoitustasot 2 ja 3 vasta fysioterapiakontrollin jälkeen.

Lonkan harjoitusohjelmat

Tämän harjoitusohjelman tarkoituksena on tukea kuntoutumistanne lonkan tekonivelleikkauksen jälkeen. Kuntoutumisen edetessä harjoitusohjelma auttaa jatkamaan haastavampiin harjoitteisiin. Ohjelma sisältää kolme eri tasoista harjoitusohjelmaa. Aloita harjoitustasosta 1.

Lonkka: Harjoitustaso 1 Lonkka: Harjoitustaso 2 Lonkka: Harjoitustaso 3

Polven harjoitusohjelmat

Tämän harjoitusohjelman tarkoituksena on tukea kuntoutumistanne polven tekonivelleikkauksen jälkeen. Kuntoutumisen edetessä harjoitusohjelma auttaa jatkamaan haastavampiin harjoitteisiin. Ohjelma sisältää kolme eri tasoista harjoitusohjelmaa. Aloita harjoitustasosta 1.

Polvi: Harjoitustaso 1 Polvi: Harjoitustaso 2 Polvi: Harjoitustaso 3