Poikkeusolojen toiminta koronaviruksen johdosta

Coxassa noudatamme Suomen hallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia ja määräyksiä koronavirusta (COVID-19) koskien. Seuraamme tilannetta jatkuvasti. Päivitämme tietoa asiantuntijoiden tilannearvioiden mukaan.

Mikäli olet tulossa leikkaukseen / käynnille Coxaan, mutta epäilet terveydentilaasi, ota yhteys etukäteen puhelimitse 03-3117 8023.

Suoritamme leikkaus- ja poliklinikkatoimintaa toistaiseksi rajoitetusti
Suoritamme leikkaus- ja poliklinikkatoimintaa toistaiseksi rajoitetusti. Poikkeusoloaikana 13.4.2020 asti siirrämme kaikki yli 70-vuotiaiden leikkaukset ja poliklinikkakäynnit. Mikäli leikkauksesi tai poliklinikkakäyntisi pitää siirtää, soitamme sinulle. Ethän ruuhkauta puhelinlinjojamme ylimääräisillä tiedusteluilla – Kiitos!

Hallituksen Uudellemaalle asettamien liikkumisrajoitusten vaikutus Coxan toimintaan 
Uudeltamaalta tulevien potilaiden ajanjaksolle 30.3.-19.4.2020 suunnitellut leikkaukset siirretään. Uudet leikkausajat suunnitellaan heti, kun epidemiatilanne sen sallii.
Liikkumisrajoitusten vuoksi lähetteen perusteella tehtävä hoitoarvio tehdään toistaiseksi vastaanottokäynnin sijaan puhelimitse. Yksityispotilaalle ensikäyntiä vastaavan puhelimitse tapahtuvan hoitoarvion hinta on 60 euroa (norm. 90-120€).

Jälkitarkastuskäynnit muutetaan puhelinkontrolleiksi
Tekonivelleikkausten jälkitarkastuskäynnit muutetaan puhelinkontrolleiksi toistaiseksi. Röntgenkuvissa käynti on vapaaehtoista.
Fysioterapeuttimme soittaman puhelun aikana selvitetään, kuinka olet kuntoutunut. Mikäli olet käynyt röntgenkuvissa, ortopedi tarkistaa kuvat ja arviosta kerrotaan sinulle puhelun aikana. Vain tarvittaessa varataan aika vastaanottokäynnille.
Muutos ei vaadi potilailta toimenpiteitä. Fysioterapeuttimme on jokaiseen jälkitarkastusajakohdan saaneeseen potilaaseen puhelimitse yhteydessä.

Coxan metalli-metalli -lonkkatekonivelten seurannassa olevat potilaat
Kaikki metalli-metalli -tekonivelen omaavien potilaiden seurantakäynnit Coxan poliklinikalle perutaan toistaiseksi. Tilanteen taas niin salliessa, kaikki potilaat tullaan kutsumaan peruuntuneelle käynnille, ja seurantaan liittyvät tutkimukset toteutetaan normaalin seurantaohjelmamme mukaisesti. Toistaiseksi seurantakäynteihin liittyviä röntgenkuvauksia tai metalliverikokeita ei toteuteta.

Jos tunnet seurattavassa metalli—metalli -lonkkatekonivelessäsi lisääntyvää kipua tai muuta aiemmasta poikkeavaa oireilua, niin voit ottaa yhteyttä puhelimitse Coxan seurantafysioterapeuttiin (03-31178176).

Coxan tieteellisiin tutkimuksiin osallistuvat potilaat
Tutkimuspotilaiden vastaanottokäynnit Coxan poliklinikalle perutaan toistaiseksi. Tilanteen taas niin salliessa, kaikki potilaat tullaan kutsumaan peruuntuneelle käynnille. Toistaiseksi tutkimuskäynteihin liittyviä röntgenkuvauksia ei toteuteta. Kaikille tutkimuksiin osallistuville potilaille lähetetään edelleen tutkimuksiin kuuluvat kyselykaavakkeet. Toivomme, että nämä kaavakkeet täytettäisiin ja palautettaisiin Coxaan vastauskuoressa.

Jos tunnet tutkittavassa tekonivelessäsi lisääntyvää kipua tai muuta oireilua, ota yhteys puhelimitse Coxan tutkimusfysioterapeuttiin (03-31178176). Jos kyselykaavakkeissa on epäselvyyttä tai Sinulla on muuta kysyttävää tutkimukseen liittyen, voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä Coxan tutkimushoitajaan (03-31178030).

Ulkopuolisten vierailut Coxassa KIELLETTY
Hallituksen 16.3.2020 päätöksellä ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty.

Potilaiden saattaminen ja hakeminen
Potilaiden saattaminen ja hakeminen on sallittu oireettoman henkilön toimesta. Älä tule sairaalan tiloihin, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.

Mikäli epäilet itselläsi koronavirusinfektiota
Lisätietoja ja toimintaohjeita saat TAYS-neuvontapuhelimesta 03 311 65333.

Toimin­taoh­jeet
Tampereen yliopistollisen sairaalan tiedote ja ohjeet
Tays: neuvontapuhelin koronaviruksesta
THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19
Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta