Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja Coxa neuvottelevat toiminnan laajentamisesta

24.01.2018 — Ajankohtaista

Kanta-Hämeen keskussairaala

KHSHP ja Tekonivelsairaala Coxa Oy aloittavat selvitystyön, joka tähtää kantahämäläisen tekonivelleikkaustoiminnan siirtämiseen osaksi Coxaa.

Coxa tunnetaan maanlaajuisesti tekoniveltoiminnan edelläkävijänä, ja sinne hakeutuu potilaita koko Suomesta. Olemme olleet jo pitkään Coxan osakkaita ja nyt haluamme tuoda kehittämistoiminnan tulokset lähemmäksi kantahämäläisiä potilaita, kertoo KHSHP:n johtaja Hannu Juvonen.

Coxan toimitusjohtaja Tarmo Martikainen näkee mahdollisen yhteistyön laajentamisen ja tekonivelsairaalan konseptin ja brändin tuomisen Kanta-Hämeen sairaaloihin luontevaksi osaksi yhtiön strategiaa.

Coxa on osoittanut, että tekonivelkirurgiassa keskittämisen ja standardoitujen työtapojen hyödyt ovat merkittävät. Olemme vieneet tietotaitoa ulkomaillekin ja olemme varmoja, että konseptimme toimii laajemmin myös kotimaassa, Martikainen toteaa.

Noin 840 leikkausta vuodessa

Yhtiöllä on halu laajentaa kapasiteettiaan vastaamaan kysyntää ja laajentua myös maantie-teellisesti. Selvitettävä liiketoimintakauppa siirtäisi Hämeenlinnassa vuosittain tehdyt noin 600 ja Forssan sairaalassa tehdyt noin 240 tekonivelleikkausta jatkossa Coxan toiminnaksi. Henkilöstöä siirtyisi Coxaan noin 20–40 ammattilaista. Tarkemmat määrät ja liiketoiminnan arvo määrittyvät selvityksen edetessä.

Yhteistyön toteutuessa pystymme tuomaan konseptimme mukaista polikliinista toimintaa lähemmäs kantahämäläisiä potilaita. Tässä yhteydessä selvitetään myös polikliinisen toiminnan tulevaisuus Riihimäen ja Forssan sairaaloissa, Martikainen lupaa.

KHSHP:n Juvonen uskoo, että Coxan vetovoimainen brändi voi lisätä tekonivelleikkausten volyymia Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Tavoitteenamme on olla Coxan aktiivinen osakas ja auttaa myös sitä kautta varmista-maan keskussairaalan resursseja tulevaisuudessa. On silti vielä paljon selvitettäviä asi-oita, keskussairaalan toiminnot ovat aina kokonaisuus ja esimerkiksi ortopedisen päivystystoiminnan järjestelyt täytyy turvata kaikissa vaihtoehdoissa. Meillä on kuitenkin entuudestaan hyviä kokemuksia toimintojen yhteensovittamisesta Fimlabin ja Sydänsairaalan kanssa.

Selvitystyö on Juvosen ja Martikaisen mukaan tavoitteena saada valmiiksi kevään kuluessa ja mahdollisesti tekoniveltoiminta voisi siirtyä Coxan alle vuoden 2019 alusta lähtien.


Lisätietoja:

KHSHP:n johtaja Hannu Juvonen, puh. 040 661 4215
Tekonivelsairaala Coxa Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Martikainen, puh. 050 558 4579