Potilaaksi Coxaan?

Pääset Tekonivelsairaala Coxan hoitoon kaikkialta Suomesta joko laillistetun lääkärin lähetteellä, kotikunnan myöntämällä maksusitoumuksella/ palvelusetelillä tai iltavastaanottomme kautta. 


Vapaahoitopaikan valinta Suomessa

Vuoden 2014 alusta voimaan astunut terveydenhuoltolain muutos mahdollistaa sen, että sinulla on oikeus valita vapaasti hoitopaikkasi kaikkien Suomen erikoissairaanhoidon julkisten yksiköiden joukosta. Koska Coxa on julkisomisteinen osakeyhtiö ja kuuluu PSHP konserniin, voit hakeutua potilaaksemme laillistetun lääkärin lähetteellä, jossa on maininta vapaasta hoitopaikan valinnasta. Lähete osoitetaan PSHP/Coxa. Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus koskee kiireetöntä sairaalassa annettavaa erikoislääkärin palvelua ja hoitoa.


Vapaan hoitopaikan valinnan perusteella hoitosi maksaa saman kuin oman kotikunnan lähisairaalassa. Poliklinikkakäynti Coxassa maksaa 32,70 € ja hoitopäivä 38,80 €. Coxan huippuammattilaiset huolehtivat hoidostasi.


Itse leikkauksesta sinulle ei aiheudu lisäkustannuksia. Kela korvaa matkakustannuksia kotikuntaasi lähimpänä olevaan yliopistosairaalaan. Valinnanvapaus koskee myös tekonivelleikkausten jälkeistä seurantaa ja mahdollisia uusintaleikkauksia.


Lisätietoja hoitopaikan valintaoikeudesta ja potilaaksemme hakeutumisesta saat numerosta p. 03 3117 8023.

Coxa Helsinki ja Coxan etäpoliklinikat


Coxan Helsingin polikliininen toimipiste sijaitsee Kampissa Lääkärikeskus Aavan tiloissa (Annankantu 32A). Vastaanotolla kokeneet ortopedimme antavat tekonivelleikkaustarpeesta yksilöllisen arvion.


Mikäli tekonivelleikkaus on sinulle aiheellinen, voit saada vastaanotolta lähetteen leikkaukseen perustuen potilaan vapaaseen valintaoikeuteen.


Coxan ortopedit ottavat vastaan myös etäpoliklinikoillamme Lahdessa, Mäntässä, Porissa ja Nokialla. Soita ja varaa aikasi!


Ajanvaraus ja lisätietoa 03 3117 8023.

Asiakkaaksi kotikunnan lähetteellä tai maksusitoumuksella


Jos asuinpaikkasi sijaitsee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueen sisällä, pääset Coxan asiakkaaksi terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetteellä.


Jos kotipaikkakuntasi sijaitsee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin erityisvastuualueen ulkopuolella, tarvitset Coxassa tehtävää hoitoa varten oman sairaanhoitopiirin tai kunnan antaman maksusitoumuksen tai esimerkiksi palvelusetelin. Palvelusetelin saaneena voit itse valita hoitopaikkasi sellaisista palveluntuottajista, jotka kotikunta on hyväksynyt omaan palveluntuottajarekisteriinsä.

Coxan iltavastaanotto


Iltavastaanottomme toimii tiistai- ja torstai-iltaisin.


Ajanvaraus 03 3117 8023.Lähetä meille postia