Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Tekonivelet

Pääset Tekonivelsairaala Coxan hoitoon kaikkialta Suomesta joko laillistetun lääkärin lähetteellä, kotikunnan myöntämällä maksusitoumuksella / palvelusetelillä tai iltavastaanottomme kautta.

Potilaan tekonivelen valinta

Tekonivelsairaala Coxalla on tarkka ja ajantasainen tieto markkinoilla olevista tekonivelistä, sillä teemme omaa, laajaa ja kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusseurantaamme eri tekonivelmalleista. Käytämme tekonivelleikkauksissa vain malleja, jotka ovat osoittautuneet tutkimuksissamme parhaiksi vaihtoehdoiksi potilaillemme.

Jokainen tekonivelleikkaus suunnitellaan huolellisesti. Ortopedi valmistelee leikkauksen mittaesineen kanssa otettujen röntgenkuvien perusteella tietokoneavusteisesti. Suunnittelun osana jokaiseen leikkaukseen valitaan juuri potilaan tarpeeseen soveltuva tekonivelmalli.

Tekonivelet eli implantit on valmistettu muoveista, metalleista ja keraameista. Löydät tietoa käyttämistämme tekonivelmalleista eri nivelten leikkauksista kertovilta sivuilta.

CoxaPro on avoin tietopankki tekonivelleikkauksia koskevista tutkimuksista. CoxaPron Clinical Library sisältää alan merkittäviä tutkimusjulkaisuja myös eri tekonivelmalleista.

Tekonivelen kestoikä vaihtelee leikkaus- ja implanttikohtaisesti. Todennäköisyys sille, että nivelen kanssa ei tule mekaanista ongelmaa ensimmäisten 10 vuoden aikana on yli 95 prosenttia. Suurin osa tekonivelistä kestää huomattavasti pidempään.