Coxa mukana Team Rynkeby – God Morgon -pyöräilyssä – Coxassa leikatut Jukka ja Tarja pyöräilevät sairaiden lasten hyväksi

22.02.2019 — News

Coxa on ensi kesänä mukana eurooppalaisessa Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa osallistujat pyöräilevät Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Coxa tukee tapahtuman hyväntekeväisyyskohdetta, Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiötä ja Sylva ry:tä, kahden tapahtumaan osallistuvan entisen potilaansa kautta. Tarja Rautiainen on mukana Turun joukkueessa ja Jukka Lylykorpi Tampereen joukkueessa (katso Jukan tarina hänen leikkauksestaan Coxassa). Tukisumma ohjataan lyhentymättömänä sairaiden lasten hyväksi. Osallistujat vastaavat omista matka- ja harjoittelukuluistaan itse.

Jukalta on leikattu Coxassa lonkka pari vuotta sitten ja Tarjalta molemmat lonkat yhtä aikaa reilu neljä vuotta sitten. He tulevat pyöräilemään kesä–heinäkuussa tapahtumassa 1200 kilometriä kahdeksan päivän aikana. Lisäksi jokainen osallistuja on sitoutunut polkemaan 2500 kilometriä ennen itse kilpailua. Joukkueeseen pääsy ei ole itsestäänselvyys – Tarja ja Jukka valittiin osallistujiksi useiden hakijoiden joukosta. Sairaiden lasten auttamisen lisäksi haluammekin Team Rynkeby -tuellamme osoittaa, että tekonivelleikkauksen jälkeen on mahdollista olla vaikuttava osa yhteiskuntaa. Tavoitteistaan ei välttämättä tarvitse luopua nivelrikon vuoksi. Monesti avainasemassa on oma tahto ja ahkera harjoittelu.

 

Lue lisää Coxan potilastarinoita tästä: https://www.coxa.fi/potilastarinat/

Seuraamme kevään ja kesän aikana Tarjan ja Jukan matkaa Team Rynkebyssä aina harjoittelusta maaliviivan ylitykseen saakka. Pysy kuulolla verkkosivuillamme ja Coxan Facebook-kanavassa!