CoxaPro tarjoaa luotettavaa tietoa tekonivelkirurgiasta

02.10.2018 — Ajankohtaista

Kirjoittaja:


Antti Eskelinen
Osastonylilääkäri
Tutkimusjohtaja
Coxa

CoxaPro tarjoaa luotettavaa tietoa tekonivelkirurgiasta

Tervetuloa uunituoreen CoxaPro-sivuston pariin! Idea tämän sivuston rakentamisesta syntyi vuonna 2017. Tuolloin meille Tekonivelsairaala Coxassa oli käynyt selväksi, että myös tekonivelkirurgian osalta internet on pullollaan informaatiota, josta iso osa on joko merkityksetöntä, kaupallisten intressien ohjaamaa tai jopa täysin virheellistä.

Perustimme työryhmän, joka otti tavoitteekseen tarjota lukijalle vain puolueetonta faktatietoa tekonivelleikkauksesta ja sen tuloksista sekä tuoreimpia tutkimustuloksia tämän aiheen ympäriltä. Halusimme tuoda yhteen paikkaan tiivistetyssä muodossa olennaista, lukijaa hyödyttävää informaatiota – oli hän sitten nivelrikosta kärsivä ihminen, leikkauksia tekevä ortopedi tai terveydenhuollon päättäjä. CoxaProta ylläpidetään sekä suomeksi että englanniksi, jotta pystyisimme palvelemaan mahdollisimman suurta lukijakuntaa.

Tutkimustuloksia, uutisia, artikkeleita ja työkaluja

CoxaProssa on ensinnäkin tuoreita tekonivelkirurgiaan liittyviä uutisia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Uutisvirrassa voimme kertoa uusista tutkimustuloksista, oman toimintamme vaikuttavuudesta tai terveydenhuollon isoista linjauksista, kuten SOTE-uudistuksen vaikutuksesta tekonivelkirurgiaan Suomessa. Voimme kertoa myös uusimpia kuulumisia ortopedisistä kongresseista maailmalta.

Blogikirjoituksissa käymme läpi ajankohtaisia asioita. Ne tarjoavat näkymiä tekonivelkirurgiaan monesta suunnasta ja eri ammattiryhmien näkövinkkelistä. Tiedeartikkelimme ovat puolestaan koottuna ”Clinical Library” -sivuille. Sieltä niitä voi vapaasti ladata luettavaksi kuka tahansa.

Coxa työkalut” -alasivulla esittelemme sairaalan käytännön toiminnan pyörittämisessä auttavia digitaalisia työkaluja, joita Coxa on kehittänyt yhdessä IT-spesialistien kanssa.

Jatkuvaa toiminnan kehittämistä ja aktiivista tutkimustoimintaa

Viimeiset pari vuotta ovat Coxassa olleet voimakasta kasvun aikaa (vuosittainen leikkausmäärä on kasvanut yli 30 %), ja tällä hetkellä teemme jo yli 4000 tekonivelleikkausta vuodessa. Samalla olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaamme lean-menetelmää hyödyntäen, toteuttaneet yhdessä IT-ammattilaisten kanssa kunnianhimoisia digitalisaatiohankkeita ja panostaneet voimakkaasti tutkimustoimintaan.

Kansainvälinen yhteistyö muiden huippuyksiköiden ja -yliopistojen (mm. University College London ja Harvard Medical School) on ollut hedelmällistä ja nostanut tutkimustoimintamme uudelle tasolle. Tutkimustoiminnan kautta on myös hyvin käynyt selväksi, että toimintamme perustukset eli hoitotuloksemme kestävät avoimen vertailun mihin tahansa sairaalaan maailmassa.

Uskomme vahvasti, että toiminnan jatkuvasta kehittämisestä ja aktiivisesta tutkimustoiminnasta hyötyvät niin suomalaiset potilaat, joita varten olemme olemassa, kuin myös koko suomalainen yhteiskunta kustannusvaikuttavan toiminnan kautta.

Emmekä aio jäädä lepäilemään laakereillemme, vaan jatkamme edelleen toiminnan ja tulostemme arviointia, vertailua muihin, ja tietenkin toiminnan kehittämistä. Maailma ei ole suinkaan valmis! Aiomme myös olla edelläkävijöitä siinä, että julkaisemme tuloksiamme avoimesti omilla verkkosivuillamme, ja kannustamme muita tekemään samoin.

CoxaPron matka on vasta alussa, ja otamme kiitollisina vastaan palautetta lukijoilta sivuston ja sen sisällön edelleen kehittämiseksi!