Coxa alensi taas hintojaan – reaalinen muutos neljässä vuodessa -10%

10.02.2020 — Ajankohtaista

Jatkuvasti kasvaneet leikkausmäärät ovat mahdollistaneet Tekonivelsairaala Coxan markkinoista poikkeavan hintakehityksen.

Tekonivelsairaala Coxa Oy:n hallitus päätti laskea kuntahintoja tänä vuonna 0,5 prosenttia viime vuoden hoito- ja leikkaushintoihin verrattuna. Hinnanlasku kohdistetaan revisioleikkauksiin.

Kuluttajahintaindeksin kehitykseen verrattuna Coxan reaalihinnat ovat laskeneet neljässä vuodessa 10 prosenttia.

–    Tekonivelleikkausten volyymit kasvavat koko Suomessa parin prosentin vuosivauhtia. Meillä kasvu on ollut nopeampaa vapaan hoitopaikan valinnan kautta tulevien potilaiden ansiosta, kertoo Tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtaja Kristiina Michelsson.

Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin viime vuonna 5261 tekonivelleikkausta, kun määrä vuonna 2018 oli 4569 leikkausta.

Hintakehitys perustuu myös Coxan toiminnan rakenteeseen puhtaasti tekonivelleikkauksiin keskittyvänä fokussairaalana. Keskittymisen mahdollistamat ison volyymin prosessit ovat laskeneet kustannuksia.

Laadussa ja potilasturvallisuudessa onnistumisesta kertoo esimerkiksi Coxan asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku, joka oli viime vuonna 95.

–   Kehitämme jatkuvasti omaa tekemistämme myös tuottavuuden näkökulmasta. Se tarkoittaa, että pyrimme aina tunnistamaan, mitä voisimme tehdä paremmin, toimitusjohtaja Michelsson sanoo.