Yhteiskunnallinen yritys

Tamperelaiselle Tekonivelsairaala Coxa Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Coxa on Suomen ainoa tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, jonka pääomistajat ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen kaupunki. Lisäksi Coxaa omistaa useampi muu sairaanhoitopiiri sekä kaupunki. Coxan toimintaan kuuluu myös tutkimus-, koulutus- ja opetustoimintaa. Sen kirurginen erityisosaaminen on kansainvälisestikin tarkasteltuna erittäin hyvällä tasolla.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia ja ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

– Coxan merkitys yhteiskunnalle on kiistaton. Sataprosenttisesti julkisomisteisena yhtiönä Coxa on onnistunut kehittymään jatkuvasti tehokkaammaksi niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti mitattuna. Coxan toiminnasta yhteiskunnalle koituvat hyödyt näkyvät niin potilaistamme kuin taloudellisesta tuloksestamme. Näistä osoituksena toimii 98 %:n suositteluaste, kunta-asiakkaille vuoden alussa tehdyt hinnanalennukset sekä yhteiskunnalle tuloksesta vuosittain maksetut osingot, kertoo Coxan markkinointipäällikkö Roope Tähkä.

– Coxassa potilas saa hyvää hoitoa niin, että hän pystyy palaamaan mahdollisimman pian toimintakykyiseen arkeen. Tästä hyötyy sekä potilas että yhteiskunta. Yhteiskunnallinen yrittäminen on vastuullista yritystoimintaa ja nämä yritykset kehittävät jatkuvasti toimintaansa ja luovat uusia palvelumalleja huomioiden asiakkaiden tarpeet. On ilo saada Coxa mukaan Yhteiskunnallisten merkkiyritysten kasvavaan joukkoon toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki