Coxa mukana Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysprojektissa myös 2020

22.02.2019 — Ajankohtaista

Vuonna 2020 itse pyöräilyä ei päästä järjestämään. Mukana matkassa olisi tänä vuonna ollut ortopedimme Holger. Coxa jatkaa hyväntekeväisyysprojektin kultasponsorina pyöräilyn peruuntumisesta huolimatta.

2019 – Coxassa leikatut Jukka ja Tarja pyöräilivät sairaiden lasten hyväksi

Coxa oli kesällä 2019 mukana eurooppalaisessa Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa osallistujat pyöräilivät Pariisiin ja keräsivät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Coxa tuki tapahtuman hyväntekeväisyyskohdetta, Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiötä ja Sylva ry:tä, kahden tapahtumaan osallistuvan entisen potilaansa kautta. Tarja Rautiainen oli mukana Turun joukkueessa ja Jukka Lylykorpi Tampereen joukkueessa (katso Jukan tarina hänen leikkauksestaan Coxassa). Tukisumma ohjattiin lyhentymättömänä sairaiden lasten hyväksi. Osallistujat vastasivat omista matka- ja harjoittelukuluistaan itse.

Jukalta on leikattu Coxassa lonkka pari vuotta sitten ja Tarjalta molemmat lonkat yhtä aikaa reilu neljä vuotta sitten. Heidän tavoite oli pyöräillä kesä–heinäkuussa 2019 tapahtumassa 1200 kilometriä kahdeksan päivän aikana. Lisäksi jokainen osallistuja oli sitoutunut polkemaan 2500 kilometriä ennen itse kilpailua. Joukkueeseen pääsy ei ole itsestäänselvyys – Tarja ja Jukka valittiin osallistujiksi useiden hakijoiden joukosta. Sairaiden lasten auttamisen lisäksi haluammekin Team Rynkeby -tuellamme osoittaa, että tekonivelleikkauksen jälkeen on mahdollista olla vaikuttava osa yhteiskuntaa. Tavoitteistaan ei välttämättä tarvitse luopua nivelrikon vuoksi. Monesti avainasemassa on oma tahto ja ahkera harjoittelu.

 

Lue lisää Coxan potilastarinoita tästä: https://www.coxa.fi/potilastarinat/

Seurasimme kevään ja kesän aikana Tarjan ja Jukan matkaa Team Rynkebyssä aina harjoittelusta maaliviivan ylitykseen saakka.