Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Sote-uudistuksesta usein kysytyt kysymykset

23.6.2021

Eduskunta hyväksyi hyvinvointialueiden perustamista ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta koskevan lainsäädännön 23.6.2021. Lue lisää täältä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on herättänyt kysymyksiä Coxan toimintaan ja potilaiden hoitoon liittyen. Alla vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Minulle on jo varattu leikkausaika Coxaan, tuleeko tähän muutoksia?

Hoidamme potilaita edelleen normaalisti. Leikkaukset toteutuvat suunnitellusti niin pirkanmaalaisille kuin muualtakin Suomesta tuleville potilaille.

 

Vaikuttaako sote-uudistus leikkaukseen pääsemiseen?

Toimintamme jatkuu myös sote-uudistuksen jälkeen. Coxaan leikkaukseen pääsee joko laillistetun lääkärin lähetteellä tai iltavastaanottomme kautta.

Sote-uudistuksen myötä 1.1.2023 alkaen Coxaan tulevat lähetteet käsitellään hyvinvointialueen toimesta. Tämä tulee käsityksemme mukaan jonkin verran hidastamaan lähetteiden käsittelyä ja poliklinikalle hoidontarpeen arviokäynnille pääsyaikaa.

 

Pääseekö Coxan hoitoon jatkossakin kaikkialta Suomesta?

Kyllä pääsee. Sote-uudistuksessa ei muuteta voimassa olevaa valinnanvapausjärjestelmää.

Voimassa olevan terveydenhuoltolain mukaan asukkailla on mahdollisuus valita mistä julkisesta sairaalasta hän saa kiireettömän erikoissairaanhoidon palvelunsa.

 

Miten pääsen Coxan hoitoon sote-uudistuksen jälkeen?

Coxan hoitoon pääsee uudistuksen jälkeen kaikkialta Suomesta, joko laillistetun lääkärin lähetteellä tai iltavastaanottomme kautta.

 

Milloin sote-uudistus tulee voimaan?

Sote-uudistus tulisi kokonaisuudessaan voimaan 1.1.2023 alkaen. Lakikokonaisuus sisältää siirtymäaikoja. Lue lisää https://soteuudistus.fi/aikataulu .