Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Hoidamme potilaita normaalissa laajuudessa

26.2.2021

Coxassa tehdään tekonivelleikkauksia normaalissa laajuudessa. Noudatamme Suomen hallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia ja määräyksiä koronavirusta (COVID-19) koskien. Seuraamme tilannetta jatkuvasti. Päivitämme toimintatapojamme asiantuntijoiden tilannearvioiden ja viranomaisohjeistusten mukaan.

Tekonivelleikkaus tehdään, mikäli potilaan hoidontarpeen kokonaisarvio sekä kiireellisyyteen- että potilasturvallisuuteen liittyvät asiat tukevat leikkaamista. Coxan ortopedi ja anestesialääkäri tekevät arvion aina potilaskohtaisesti ja yksilöllisesti. Päätös tekonivelleikkauksesta tehdään huomioiden potilaan kokonaisvaltainen terveydellinen tilanne sekä kuntoutumisen edellytykset.

Poliklinikkavastaanottoja pidetään sekä Tampereella että etäpoliklinikoilla normaaliin tapaan. Osa jälkitarkastuskäynneistä hoidetaan puhelinvastaanottoina, jolloin Coxan fysioterapeutti tekee kuntoutumisarvion potilaan haastattelun ja potilastietojen perusteella.

Jos sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, siirrä käyntiä tai leikkausta

Huomiothan, että voit tulla vastaanotolle tai leikkaushoitoon vain jos sinulla ei ole ylähengitysinfektion oireita.  Jos sinulla on minkäänlaisia ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona, hakeudu koronatestiin ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme p. 03 311 715.

Koronavirustilanteesta johtuvat erityisjärjestelyt – vierailut ja saattajat

Coxan vierailija- ja saattajakäytäntöjä on tiukennettu. Poliklinikkakäynnille saattaja sallitaan ainoastaan, jos se on potilaan hoidon kannalta välttämätöntä. Muuten saattajat ohjataan odottamaan käynnillä olijaa esim. läheisiin ravintola- ja kahvilatiloihin. Tulkkaukset toteutetaan ensisijaisesti puhelintulkkauksina.

Myös vuodeosaston vierailijakäytäntöjä on turvallisuussyistä kiristetty. Normaalia pidemmällä hoitojaksolla olevalla potilaalla voi käydä tilanteen salliessa vieraita kerran päivässä, ja vierailu voi kestää korkeintaan 30 minuuttia. Vieraita voi tulla korkeintaan kaksi yhdellä kertaa ja heidän tulee pitää maskia koko vierailunsa ajan. Näistä vierailuista sovitaan etukäteen hoitavan lääkärin kanssa.

Muiden vierailujen osalta vain potilaiden noutoliikenne sallitaan oireettomien henkilöiden toimesta. Hakijalla tulee olla suu-nenäsuojus päällä koko vierailun ajan. Tarvittaessa suu-nenäsuojuksen saa henkilökunnalta.

Suu-nenäsuojan käyttö

Coxassa suu-nenäsuojusta käyttävät niin koko henkilökunta kuin potilaatkin. Potilaat saavat suu-nenäsuojuksen pääoven aulaopastajalta, jos heillä ei ole omaa suojusta mukana. Suu-nenäsuojaa käytetään koko poliklinikkakäynnin ajan ja leikkaukseen saapuessa leikkausosastolle saakka.

Omaehtoinen karanteeni kaksi viikkoa ennen leikkausta

Suosittelemme vahvasti kaikkia leikkaukseen tulevia potilaita pysyttelemään omaehtoisen karanteenin kaltaisissa oloissa kaksi viikkoa ennen leikkausta, jotta se toteutuisi suunnitellusti. Leikkaus siirretään, jos potilaalla on ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita. Jos sinulla on em. oireita, pysy kotona, hakeudu koronatestiin ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme p. 03-311 715.