Skip to content
Asiakaspalvelu 03 311 715

Coxan toiminta koronaepide­mian aikana

21.1.2022

Coxassa tehdään tekonivelleikkauksia normaalissa laajuudessa. Noudatamme Suomen hallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia ja määräyksiä koronavirusta (COVID-19) koskien. Seuraamme tilannetta jatkuvasti. Päivitämme toimintatapojamme asiantuntijoiden tilannearvioiden ja viranomaisohjeistusten mukaan.

Koronarokote

Koronarokote mietityttää monia tekonivelleikkaukseen tulijoita tällä hetkellä. Koronarokotteen voi ottaa tekonivelleikkauksen ajankohdasta riippumatta milloin tahansa leikkausta ennen tai sen jälkeen.

Vältä ylimääräisiä kontakteja kaksi viikkoa ennen leikkausta

Suosittelemme vahvasti kaikkia leikkaukseen tulevia potilaita välttämään ylimääräisiä kontakteja kaksi viikkoa ennen leikkausta, jotta se toteutuisi suunnitellusti. Leikkaus siirretään, jos potilaalla on ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita. Jos sinulla on em. oireita, pysy kotona, hakeudu koronatestiin ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme p. 03-311 715.

Jos sinulla on ylähengitystieinfektion oireita, siirrä käyntiä tai leikkausta

Huomiothan, että voit tulla vastaanotolle tai leikkaushoitoon vain jos sinulla ei ole ylähengitysinfektion oireita.  Jos sinulla on minkäänlaisia ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona, hakeudu koronatestiin ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme p. 03 311 715.

Jos olet sairastanut koronavirusinfektion, ota yhteyttä Coxaan

Jos olet sairastanut tai sairastut koronavirusinfektioon hoidon tarpeen arviokäynnin jälkeen, ole yhteydessä asiakaspalveluun p. 03 311 715 oman tilanteesi tarkistamiseksi. Sairastettu koronavirusinfektio saattaa vaikuttaa hoitosuunnitelmaasi.

Vierailut

Coxassa noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia vierailukäytäntöihin liittyen. Potilaan luona voi käydä vieraita kerran päivässä 30 minuutin ajan, korkeintaan kaksi vierasta kerrallaan.

Lyhyillä hoitojaksoilla suosittelemme kuitenkin pidättäytymään vierailuista osastolla. Suurin osa hoitojaksoistamme on lyhyitä, jolloin potilas kotiutuu 1-2 päivän kuluttua leikkauksesta.

Koronavirustartunnalta suojautumiseksi meillä vierailevien tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Tule vierailulle vain terveenä ja oireettomana.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja käytä käsihuuhdetta tullessasi ja lähtiessäsi.
  • Käytä kirurgista suu-nenäsuojusta
  • Pidä yli 2 metrin turvaväli muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.
  • Vältä turhaa liikkumista osaston yhteisissä tiloissa.

Suu-nenäsuojan käyttö

Coxassa suu-nenäsuojusta käyttävät niin koko henkilökunta kuin potilaatkin. Potilaat saavat suu-nenäsuojuksen pääoven aulaopastajalta, jos heillä ei ole omaa suojusta mukana. Suu-nenäsuojaa käytetään koko poliklinikkakäynnin ajan ja leikkaukseen saapuessa leikkausosastolle saakka.